Фрагмент от една от степените на ракета SpaceX Falcon 9 е паднал

...
Фрагмент от една от степените на ракета SpaceX Falcon 9 е паднал
Коментари Харесай

Отломки от ракета на Space X паднаха във ферма в щата Вашингтон

Фрагмент от една от степените на ракета SpaceX Falcon 9 е паднал във плантация в щата Вашингтон предходната седмица, съобщи местният шерифски офис, цитиран от портaла The Verge и от

Собственикът на фермата, който не желае името му да се загатва, е намерил падналата от небето част, която е оставила  " четири инчови (12 см) вдлъбнатини в почвата "  в парцела му и се е обадил в полицията. При него за проверка отишъл сержант от локалното полицейско ръководство. „ Нито притежателят на парцела, нито нашият сержант, разбира се, са ракетни експерти, но съдейки по случилото се няколко дни по-рано, те допускат, че става дума за парчета от ракета Falcon 9 “, коментирал находката представителят на шерифския офис на окръг Грант Кайл Форман.

Сержантът се е обадил в SpaceX, откъдето са удостоверили пред полицията, че отломката в действителност е тяхна и са изпратили чиновник да я прибере. От SpaceX не са дали отговор на искане за коментар, според портала. Резервоар под високо налягане с композитна обвивка е паднал, когато вторият стадий на Falcon 9 се е разрушил над щатите Орегон и Вашингтон на 26 март, което от Земята е изглеждало като извънземно настъпление, съобщиха локалните управляващи. Ракетата е влезнала в атмосферата на извънредно място, след като е извела спътниците Starlink на SpaceX в орбита.

Джонатан Макдауъл, астрофизик от Харвард-Смитсоновия астрофизичен център, заяви, че рухването на втората степен не е изненада, но времето и мястото на влизане в атмосферата са изненада. " Малко необичайно е, че втората степен не излезе следено от орбита на 4 март - изглежда нещо се е объркало, но SpaceX не споделят нищо за това ", каза Макдауъл.

Много поданици на 26 март са следили зарево в небето над щата Вашингтон, което може да е било породено от изгарянето в плътните пластове на атмосферата на втората степен на ракетата-носител Falcon 9, изстреляна на 4 март от SpaceX за извеждане на 60 микросателита Starlink в орбита.

Изстреляният през 2018 г. руски боен сателит „ Космос-2525 “ е излязъл от орбита и се е разрушил над Тихия океан, предава в същото време 

Апаратът е бил изстреляно в орбита с ракета носител  " Союз-2.1в "  от космодрума „ Плесецк “ през март 2018 г. Неговото предопределение не е оповестено публично.

Според американските военни „ Космос-2525 “ е навлязъл в земната атмосфера на 1 април. Според техните прогнози унищожаването на спътника е станало около 7:43 московско време (съвпада с българското) над южната част на Тихия океан.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР